Saturday, January 22, 2011

WHY herbalife

Kadang-kadang kita tertanya-tanya kenapa orang suka HERBALIFE!!
jom kita baca ok..membaca jambatan ilmu ke arah kejayaan..=)


Tahukah anda bahawa... amalan diet yang drastik iaitu dengan memakan ubat, berat badan berupaya untuk turun dengan cepat. Sebenarnya berat yang hilang itu adalah berat air dan otot. Namun, selepas itu, ketika anda menjalankan pemakanan yang normal semula, berat anda akan mengalami pertambahan yang luar biasa dan sukar dikawal!!! KENAPA???
Ramai tidak sedar mereka mengamalkan diet yang salah sehingga terpaksa berlapar semata-mata mahu menurunkan berat badan. Apabila kurang makan (jumlah kalori kurang daripada yang diperlukan iaitu 1,200 kalori untuk wanita dan 1,800 kalori bagi lelaki), badan bertindak balas dengan mengambil protein daripada otot sebagai bekalan tenaga. Ini kerana rantaian protein lebih mudah dipecahkan bagi mendapat tenaga, sebaliknya lemak akan disimpan. Proses ini menyebabkan berat badan turun dengan cepat.
Apabila badan menggunakan protein daripada otot, bermakna kuantiti otot semakin sedikit. Ia bermakna metabolisme juga semakin rendah. Sedihnya, kadar metabolisme yang hilang ini tidak berganti. Anda kekal dengan kadar metabolisme rendah. Ini sebabnya apabila seseorang itu kembali kepada tabiat pemakanan asal, mereka mengalami masalah pertambahan berat badan.
"Tenaga yang tidak digunakan disimpan sebagai lemak. Lama kelamaan simpanan lemak dalam badan meningkat dan menyebabkan seseorang itu bertambah gemuk."
Jawapan kepada masalah anda adalah HERBALIFE SHAPEWORKS, iaitu satu program yang terbukti secara Saintifik dengan kajian oleh pakar terhebat di dunia, Selamat dan Semulajadi, Tanpa Kesan Sampingan, Tanpa Bersenam, Tanpa Berlapar, Efektif dan Mudah, dan Halal.
Mengapa Herbalife?
1. Herbalife merupakan satu produk yang berteknologikan "Celular Nutrition" di mana sel badan akan dibekalkan dengan nutrisi yang lengkap dan seimbang. Teknlogi ini telah dihasilkan oleh pakar-pakar pemakanan yang termasyur dan teknologi ini telah di patenkan dan tiada produk lain yang menggunakan teknologi yang hebat ini.
2. Syarikat telah berusia lebih 27 tahun. Dengan adanya produk-produk hebat, syarikat dapat kekal sehingga ke hari ini. Inilah buktinya kehebatan Herbalife.

3. Disenaraikan dipapan utama Bursa saham New York.
4. Mempunyai Medical advisory Board yang terbesar di dunia bagi memastikan produk adalah yang terbaik.
5. Memiliki Makmal Molekul Nutrisi sendiri atas nama pengasas Herbalife sendiri, Mark Hughes Cellular & Molecular Nutrition Lab di Universiti of California, Los Angeles (UCLA)

6. Beroperasi di 65 buah negara. Ini menunjukkan produknya sesuai untuk semua orang.
7. Terdapat sebanyak 50 juta testimoni bertulis dari pelanggannya.
8.Dan yang paling penting, PRODUK INI ADALAH HALAL dan mempunyai sijil IFANCA.

* Produk Herbalife dicipta sebagai langkah untuk mengurangkan pengambilan kalori melalui penggantian makanan, supaya kalori yang dimakan kurang dari apa yang tubuh mampu bakar
* Tetapi dalam masa yang sama membekalkan tubuh dengan segala zat makanan yang badan perlukan supaya tubuh berfungsi dengan baik.
* Pakar mengatakan bahawa adalah mustahil untuk manusia pada hari ini untuk mendapatkan nutrisi lengkap dari makanan dengan mengawal pengambilan makanan untuk berdiet..
*sumber..www.dietwithherbalife.blogspot.com

No comments:

Post a Comment